Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Соснівка

wikimapia.org

Четвер, 7 жовтня 2021, 14:23

Нардепи на 100 гектарів збільшили територію одного із міст Львівщини

Соснівка

Верховна Рада на 102 гектари збільшила межі міста Соснівка у Червоноградському районі.

Вчора, 6 жовтня, Верховна Рада прийняла постанову №5491 ,якою передбачається збільшити територію міста Соснівка Червоноградського району Львівської області.

"За" проголосували 313 народних депутатів.

Згідно із законопроектом, межі Соснівки збільшили на 102,5924 гектара і затвердити територію міста загальною площею у 300,5924 гектара. Площа Соснівки до цього становила 198 гектара земель. 

Проект цієї постанови був зареєстрований у Верховній Раді від 13 травня цього року. 

З львівських нардепів постанову підтримали: Євген Петруняк (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Тарас Батенко (За майбутнє), Павло Бакунець (Довіра), Галина Васильченко (Голос), Роман Лозинський (Голос), Наталія Піпа (Голос).

Відсутні на пленарному засіданні: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Ірина Верещук (Слуга народу), Андрій Кіт (Довіра), Ярослав Рущишин (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос).

Були присутні у залі, але не голосували: Ростислав Тістик (Слуга народу), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Олена Кондратюк (позафракційна).

Зазначимо, Соснівка заснована 1955 року у зв'язку з будівництвом кам'яновугільних шахт як селище Кірова, яке 29 листопада 1957 року Львівська обласна рада перейменувала на Соснівку з присвоєнням статусу селища міського типу. У 1968 році Соснівку віднесли до категорії міст районного підпорядкування у складі Червоноградської міськради, а у 2019 році передали до Сокальського району.  

 

Нагадаємо, на початку травня уряд погодив збільшення меж міста Соснівка на 102 гектари.

Додамо, на території Львівської області створили 73 об'єднані теритріальні громади та сім нових районів: Львівський, Червоноградський, Стрийський, Самбірський, Дрогобицький, Золочівський та Яворівський.

Експерти вважають, що перспективний план розвитку Львівської області, затверджений за поданням Львівської ОДА у травні 2020 року, розробили з порушеннями і без консультацій з громадськістю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.