Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна рада

newinform.com

Четвер, 7 жовтня 2021, 18:53

Батьківщина пропонує перезапустити парламент

Верховна рада

ВО Батьківщина вважає дострокові парламентські вибори єдиним виходом із ситуації, що склалась в країні внаслідок перебування при владі Слуг народу. 

"Єдиний розумний вихід із цього глухого кута – це негайні дострокові вибори парламенту", - наголошено у заяві з приводу позиції партії щодо голосування за відставку Дмитра Разумкова з посади голови Верховної ради. 

Голосування народних депутатів від ВО Батьківщина за відставку Разумкова – це оцінка діяльності Слуг народу за останні два роки, - стверджується в заяві.   

ВО Батьківщина звертає увагу, що Дмитро Разумков був членом команди Слуг народу, тому разом з партією несе відповідальність за хаос в країні та ухвалення низки законів, які не відповідають інтересам країни. 

"Через парламент було проведено катастрофічні для України рішення. Розпродаж землі. Розпродаж стратегічної власності. Збільшення тарифів. Легалізація грального бізнесу. Зняття з грального бізнесу податків і підвищення податків для малого бізнесу. Злиденні пенсії та заробітні плати. Радикальне поглиблення бідності. Галопуюче зростання цін. Знищення малих підприємців. Повне урізання трудових прав людей. І багато, багато іншого, що робилося проти наших національних інтересів та проти інтересів людей. Усе це призвело до повного хаосу в країні. Призвело до розвалу", - наголошено в заяві. 

Разумков, на думку ВО Батьківщина, також відповідає за знищення парламентаризму В Україні. 

"Законопроєкти опозиції не виносилися у сесійну залу взагалі. Країну позбавили шансу на зниження тарифів, на справедливий прожитковий мінімум, на якісну страхову медицину, гідні зарплати та пенсії. У цьому парламенті більше не живуть і не працюють для людей. Час сказати це вголос – справжній парламентаризм ліквідовано", - констатується в заяві. 

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада відправила у відставку спікера парламенту Дмитра Разумкова, який перебував на цій посаді з 2019 року.

Нагадаємо, у серпні 2019 року головою Верховної Ради обрали керівника партії Слуга народу Дмитра Разумкова. У 2019 році під час президентських виборів він був консультантом і спікером штабу Володимира Зеленського, а в травні цього ж року став главою партії Слуга народу.

Володимир Зеленський пояснив ініціативу щодо відставки Разумкова тим, що той не виконує партійну програму.

Додамо, у червні цого року Варіанти публікували статтю про візит Дмитра Разумкова на Львівщину.

 

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.