Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Вівторок, 12 жовтня 2021, 16:25

На Львівщині понад 20 лікарень приймають пацієнтів з Covid-19

медичний заклад у Львові

У області до госпіталізації хворих на коронавірус долучили 21 медичний заклад.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Станом на сьогодні, 12 жовтня, у Львівській області 21 заклад охорони здоров’я приймає пацієнтів із Covid-19.

"За вчорашній день госпіталізували 346 пацієнтів – найбільше за хвилю коронавірусу, яка триває зараз. Для надання медичної допомоги хворим на ковід задіяні 21 заклад охорони здоров’я, що включають майже 4200 "ковідних" ліжок, більше 95% з яких забезпечені киснем" – наголосив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

За його словами, у стаціонарах Львівщини з коронавірусом перебувають майже 2500 пацієнтів, з яких вакциновані 2,5%, а у реанімації – 163 особи, проте серед них немає вакцинованих. 

"Якщо відзначити динаміку виїздів екстреної медичної допомоги, то найбільша кількість була минулого понеділка – понад 180 викликів за добу. Середньодобова кількість виїздів "швидких" коливається від 140 до 160" – пояснив Орест Чемерис.

Він також додав, що кожен другий зданий тест на ковід на Львівщині є позитивним, а у 95% захворілих коронавірус викликаний штамом "Дельта".

Нагадаємо, з 23 вересня в усіх регіонах України запровадили "жовтий" рівень епіднебезпеки. Також раніше уряд змінив правила для карантинних обмежень та ввів Covid-сертифікати для вакцинованих.

Додамо, карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, продовжили до 31 грудня 2021 року. А з 24 лютого запровадили адаптивний карантин: країну знову поділили на "червону", "помаранчеву", "жовту" та "зелену" зони, в залежності від епідемічної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.