Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

Прес-реліз,   Понеділок, 18 жовтня 2021, 13:27

Цимбалюк: Нафтогаз – спекулянт, який отримує газ за 2 гривні, а продає за 9 гривень

Михайло Цимбалюк

«Нафтогаз» спекулює цінами на ринку газу і продає українцям блакитне паливо у декілька разів дорожче.

Про це повідомив народний депутат України від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку.

«Найбільший спекулянт на ринку газу в Україні – це компанія «Нафтогаз», яка його не добуває. Газ добуває компанія «Укргазвидобування» – структурний підрозділ «Нафтогазу», але «Укргазвидобування» добуває паливо, а «Укртрансгаз» – транспортує.

А «Нафтогаз» – спекулянт, який отримує газ за дві гривні, а продає за дев’ять.

Нам кажуть, що закачано 19 мільярдів газу, який є у підземних сховищах. Майже 5 мільярдів – це мертвий запас, який ніхто й ніколи не підніме, ще 4 мільярди кубів газу – належать приватним та іншим структурам, які зберігають.

Тільки у вересні «Нафтогаз» почав бити тривогу, що не вистачає грошей на закачку газу. Якщо «Нафтогаз» закачав газ на європейських хабах за 4-5 тисяч, то чому людям пропонують купувати за 17 гривень?», – зазначив Михайло Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.