Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад на Львівщині

Вівторок, 19 жовтня 2021, 16:08

На Львівщині до переліку лікарень, які приймають пацієнтів з Covid-19, додали два нові медзаклади

медичний заклад на Львівщині

У області до госпіталізації хворих на коронавірус долучили Золочівську районну лікарню та Львівську обласну клінічну лікарню.

Про це повідомила прес-служба Львівсько ОДА.

До переліку лікарень, які приймають пацієнтів із Covid-19, включили два нові медичні заклади: Золочівську центральну районну лікарню та Львівську обласну клінічну лікарню.

Таким чином, за словами директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса, загальна кількість ліжкомість для хворих на коронавірус у області, враховуючи ці лікарні, становить 4400.

"Станом на сьогодні 23 заклади охорони здоров’я області включені до переліку "ковідних". Золочівська районна лікарня пройшла всі необхідні процедури і завтра розпочинає прийом пацієнтів. Вона може прийняти 80 пацієнтів – це мінімум, який вимагається згідно "ковідного" пакету. Львівська обласна може прийняти 120 хворих" – зазначив Орест Чемерис.

Він розповів, що також збільшать кількість ліжок для хворих на Covid-19 у дитячій обласній лікарні "Охматдит" з 50 до 120. 

"Якщо проаналізувати кількість виїздів бригад екстреної медичної допомоги до пацієнтів з "ковід" і підозрою на "ковід", то щоденно їх фіксують від 180 до 210 викликів. Щодня в області госпіталізують від 280 до 350 пацієнтів. Весною ми спостерігали такий же відсоток госпіталізації" – пояснив Чемерис.

Станом на сьогодні у стаціонарах Львівщини з діагнозом Covid-19 перебувають 2828 пацієнтів, з них лише 2,5% (228 осіб) вакциновані.

Нагадаємо, станом на ранок у області за добу зафіксували коронавірус у 959 осіб, а в Україні інфікувалися 15579 осіб.

Також з 18 жовтня у Львові посилили карантин: у школах запровадили канікули, а ринкам, ТРЦ та ресторанам дозволили працювати лише за наявності вакцинованих працівників. Крім цього, у місті затвердили протокол для перевірки вакцинації в закладах Львова.

А з 21 жовтня в Україні стартують перевірки Сovid-сертифікатів правоохоронцями.

Додамо, раніше у МОЗ заявляли, що не планують посилювати карантин для вакцинованих колективів закладів, компаній чи установ, якщо їх регіон потраплятиме в "жовту" чи "червону" зону епідемічної небезпеки, натомість з 20 вересня запровадили Covid-сертифікати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.