Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

Прес-реліз,   Середа, 20 жовтня 2021, 15:40

Цимбалюк про колізію зі списком 108 санкційних осіб

Михайло Цимбалюк

Нардеп Михайло Цимбалюк про рішення РНБО щодо запровадження санкцій контрабандистам.

Про це повідомив народний депутат України від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку.

«Днями секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що в рішенні засідання щодо санкцій контрабандистам, яке було ще навесні, допущені помилки щодо 108 осіб. За його словами, люди, які були причетні до оформлення документів, вже понесли покарання – це восьмеро працівників зі структури МВС.

Проте ЗМІ оприлюднили суперечливу інформацію, після якої з’явилося багато питань. Наприклад, Данілов пояснив, що помилки у рішенні РНБО відносно 108 осіб з санкційного списку стосувалися транслітерації прізвищ і людей внесли не помилково, а з помилками у даних. Також серед більш ніж 650 осіб була одна людина, яка опинилася у списку взагалі випадково.

У підсумку виходить, що РНБО перетворилося на Політбюро ЦК КПРС, коли рішення ухвалюються шляхом голосування більшості, а відповідальність за них ніхто на себе не бере. Така «колізія» навколо 108 санкційних осіб підтверджує крах не лише правоохоронної системи, а й акцентує увагу на нефаховості РНБО, оскільки саме ті люди, які працювали з даними, мають доступ до усіх джерел інформації.

У правовій державі такі «помилки» мають обов’язково стати предметом юридичного розгляду – правоохоронних органів та суду. То ж хто насправді підставив Президента України, усіх членів РНБО, які проголосували за рішення з помилками і тим більше – хто понесе насправді покарання?

Логічно, що виникатимуть питання і щодо інших рішень Ради нацбезпеки щодо протидії контрабанді в Україні і чи не є цей п’ятничний традиційний захід просто ширмою», – підсумував Михайло Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.