Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Мостиський район

П'ятниця, 22 жовтня 2021, 16:13

На Львівщині збудують інноваційний парк агропереробки

Мостиський район

На території Мостиської ОТГ створять інноваційний парк агропереробки "ФрутБанк".

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради. 

Депутати на комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій облради вирішили збільшити на 6,3 млн грн програму підвищення конкурентоспроможності Львівської області на 2021-2025 роки.

За словами голови комісії, депутата Львівської облради Юрія Раделицького, із цієї суми 2,2 млн грн скерують на створення парку агропереробки "ФрутБанк" з формування доданої вартості на продукцію малих та середніх виробників Львівщини.

Загальний бюджет проєкту – 22,5 млн грн. Він фінансується за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Євросоюзу, обласного бюджету Львівської області та бюджету Мостиської міської ради.

"Побудова високотехнологічного, інноваційного парку агропереробки "ФрутБанк" та налагодження логістики для постачання плодово-ягідної продукції малих та середніх господарств відкриє нові можливості для збуту ними такої продукції. "ФрутБанк" перебуватиме у комунальній власності Мостиської громади і створить додаткові робочі місця" – пояснив Юрій Раделицький.

Крім цього, 4,1 млн грн виділять на додаткове відшкодування частини відсотків шляхом зниження розміру компенсаційної процентної ставки до рівня 0% річних за наданими уповноваженими банками кредитів суб’єктам підприємництва у межах державної програми "Доступні кредити 5-7-9%".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.