Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

ВО "Батьківщина"

Прес-реліз,   П'ятниця, 22 жовтня 2021, 17:30

Михайло Цимбалюк про прожитковий мінімум на 2022 рік

Михайло Цимбалюк

Другий день поспіль український парламент розглядає пропозиції народних депутатів України до проекту Бюджету на 2022 рік.

Про це повідомив народний депутат України від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку.

«Фракція ВО «Батьківщина» подала понад сотню пропозицій до змін основного кошторису на наступний рік і очікувано, що приблизно 98% наших правок просто не враховано або їх просто скерували на розгляд Уряду.

Закцентую увагу на прожитковому мінімумі.

Так, розміри прожиткових мінімумів, які пропонується передбачити на 2022 рік не покривають навіть половини фактичного розміру прожиткових мінімумів за вересень-жовтень поточного 2021 року. Ця сума, закладена в бюджеті 2022 року, збільшується на 196 гривень (і то з 1 грудня) – до 2589 гривень, або на 8,2%, що «аж» на 1 процентний пункт більше інфляції. При тому, що цей прожитковий мінімум не відповідає реаліям, і фактичний прожитковий мінімум давно цю суму значно перевищив.

Враховуючи рівень прогнозованої інфляції (росту споживчих цін, росту тарифів на комунальні послуги), прожитковий мінімум на одну особу має складати щонайменше 6 000 грн.

За такого «прожиткового мінімуму» неможливо забезпечити навіть основних потреб для фізіологічного виживання – на 2 тисячі гривень людина не може прохарчуватися без шкоди для здоров’я, а не те, щоб оплачувати рахунки за захмарним тарифами на житлово-комунальні послуги. Такий бюджет для людей, для яких соціальні виплати із бюджету є чим не єдиним джерелом існування – це бюджет «виживання», а не бюджет «розвитку» чи «інвестицій в людину», як це стверджують урядовці.

Тобто планові показники у бюджеті необхідно збільшити більш ніж в 2 рази у порівняні з тими цифрами, які попередньо розробляються Мінфіном», – підсумував Михайло Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.