Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Держекоінспекція

Понеділок, 25 жовтня 2021, 15:45

У Сокалі виявили скид стічних неочищених вод в дощову каналізаційну мережу

Держекоінспекція

У річку Західний Буг на території міста Сокаль скидали неочищені стічні води.

Про це повідомляє Держекоінспекція у Львівській області.

Під час проведення заходів державного нагляду (контролю) на території міста Сокаль в рамках розгляду звернення громадян спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції було відібрано 3 проби води з каналу дощових стоків, що впадає у річку Західний Буг з метою проведення лабораторних досліджень.

За результатами проведених аналізів виявлено, що у воді з каналу по вулиці Макаренка є суттєві  перевищення гранично допустимих норм по завислих речовинах, азоту амонійному, нітритах, біологічному та хімічному споживанню кисню (ХСК – в 9,5 рази),  залізу загальному, низький вміст розчиненого кисню. Слід зазначити, що при візуальному обстеженні вода мала сірий колір та різкий неприємний запах.

Державною екологічною інспекцією у Львівській області скеровано лист на адресу Сокальської міської ради із зобов’язанням забезпечити контроль за додержанням природоохоронного законодавства на підпорядкованій їм території, відповідно до делегованих повноважень. Крім цього, скеровано лист у Відділення поліції № 2 Червоноградського районного відділу поліції ГУНП у Львівській області щодо встановлення осіб, які здійснюють скид стічних неочищених вод у дощову каналізаційну мережу міста Сокаль, що призводить до забруднення річки Західний Буг. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.