Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад

Вівторок, 26 жовтня 2021, 16:20

На Львівщині третина хворих на Covid-19 у реанімації перебуває під апаратами ШВЛ

медичний заклад

В реанімаційних відділеннях області перебувають 207 хворих на коронавірус, з них на апаратах штучної вентиляції легень – 60 осіб.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Станом на сьогодні, 26 жовтня, в реанімаційних відділеннях Львівської області перебувають 207 осіб, з них на апаратах штучної вентиляції легень – 60 осіб. 

"В стаціонарах області зараз перебуває 3114 осіб, з яких 95 % − невакциновані. Ця статистика доводить, що вакциновані легше переносять захворювання і не завжди потребують госпіталізації" − розповів регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусу на Львівщині Олег Когут.

За словами Олега Когута останніми днями вакцинація від коронавірусу в області стала інтенсивнішою. Минулого тижня в окремі дні щодоби вакцинувалися понад 20 тисяч осіб. Станом на сьогодні першою дозою вакциновано 29% дорослого населення області, а двома дозами − 20%. Зазначимо, для досягнення колективного імунітету вакцинованими мають бути 70% дорослого населення.

"Наявність антитіл не є протипоказом до вакцинації, так само як і хронічні захворювання. Навіть навпаки, оскільки люди з такими захворюваннями мають знижений імунітет та більше схильні до важкого перебігу захворювання.

Наразі наука не каже, який рівень антитіл є достатнім, щоб не захворіти на ковід. Тому введення додаткових антигенів не порушить роботи імунної системи, а навпаки покращить її функції. Протипоказами до вакцинації є алергія, активний стан захворювання, знижений імунний статус людини" − додав Олег Когут.

Нагадаємо, у області щепили від коронавірусу більше мільйона осіб, з них другу дозу отримали 420 тисяч осіб.

 А з вересня в Україні запровадили Covid-сертифікати для вакцинованих, з 23 вересня в усіх регіонах України запровадили "жовтий" рівень епіднебезпеки, а з 18 жовтня у Львові посилили карантин: у школах запровадили канікули, а ринки, ТРЦ та ресторани працюють за наявності вакцинованих працівників.

Додамо, з 21 липня в Україні стартував п'ятий етап вакцинації проти коронавірусу, щеплюють усіх охочих старше 18 років. Для вакцинації від коронавірусу мешканці Львівщини найчастіше обирають вакцини Pfizer та Coronavac.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.