Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

фермерські господарства

Четвер, 28 жовтня 2021, 16:09

Львівська облрада виділила 20 мільйонів на підтримку селянських фермерських господарств

фермерські господарства

Цьогоріч з бюджету області спрямують понад 20 млн грн на підтримку селянських фермерських господарств та виробників органічної продукції.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради. 

Вчора, 27 жовтня конкурсна комісія визначила учасників комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки.

Комісія підтримала загалом 29 заявок за різними напрямками: пільгові кредити, відшкодування відсотків за залученими кредитами, підтримка селянських фермерських господарств, підтримка кооперативів, компенсації за вирощування нішевих культур, мікробіологічні засоби захисту рослин, підтримка учасників АТО/ООС, підтримка органічного виробництва.

Обсяг фінансування, передбачений на реалізацію проєктів програмою становить 20,328 млн грн.

Зокрема, для надання пільгових кредитів на реалізацію бізнес-планів спрямували 9 млн грн. За цим напрямком фінансову підтримку отримають два переможці конкурсу бізнес-планів, спрямованих на вирощування зернових та розвиток дрібного тваринництва.

За словами голови комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій Львівської облради Юрія Раделицького, така підтримка з обласного бюджету розвиватиме дрібні господарства.

"Один із конкурсантів – молодий підприємець, який претендує на отримання пільгового кредиту для розвитку власної кролеферми. Вирощування кролів - перспективний напрямок бізнесу, адже ринок ще не заповнений продукцією, конкуренція не висока і є можливість збільшувати поголів’я м’ясних порід" –наголосив Раделицький.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.