Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

ВО "Батьківщина"

Прес-реліз,   Четвер, 28 жовтня 2021, 15:50

У бюджеті-2022 зростуть видатки на утримання неефективних антикорупційних органів – Цимбалюк

Михайло Цимбалюк

Проектом бюджету на 2022 рік передбачено суттєве зростання видатків на функціонування вітчизняних антикорупційних органів.

Про це напередодні в коментарі УНН розповів народний депутат України від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку.

Він уточнив, що функцією боротьби з корупцією в Україні наділені Офіс Генпрокурора, НАБУ, СБУ, ДБР, МВС, НАЗК і новостворене Бюро економічної безпеки

«Видатки на ОГП влада пропонує збільшити на 17,5% (до 13,5 млрд грн.), НАБУ – на 10% (до 1 млрд 18 млн грн.), СБУ – на 15,8% (до 15 млрд грн..), ДБР – на 3,4% (до 2 млрд 57 млн грн.). Видатки на МВС залишаться рівні – 87,3 млрд грн.», – розповів Михайло Цимбалюк.

На думку політика, витрачання шалених коштів на утримання антикорупційних органів невиправдано з огляду на низьку ефективність їх роботи.

«Є два основні показники, за якими оцінюється боротьба з корупцією: скільки вкрадених коштів повернуто у бюджет і скільки людей з переліку вищих посадових осіб притягнули до реальної кримінальної відповідальності. За цими параметрами наші антикорупціонери дають нульові показники. Вони навіть не можуть зібрати належну доказову базу і довести заведені справи до логічного завершення», – додав Цимбалюк.

Як приклад нардеп нагадав про нещодавнє рішення ВАКС, який виправдав екс-міністра інфраструктури Володимира Омеляна і припустив, кому вигідно фінансувати діяльність неефективних антикорупційних органів.

«Нардепи від «Батьківщини» неодноразово зверталися до Ради з проханням хоча б заслухати керівників антикорупційних органів про ефективність роботи їх відомств. Але сьогодні у нас все вирішується на Банковій. Мабуть, команді президента вигідно, аби існували такі «імпотентні» антикорупційні органи. Соромно перед міжнародними партнерами, які виділяли гроші на створення цих відомств», – підсумував Михайло Цимбалюк.

Як відомо, нещодавно НАБУ вирішило витратити 2 млн грн на флешки і 75 тисяч гривень на навушники та оголосило тендер на купівлю нових машин на майже 6 млн грн. (близько 35 тис доларів за кожне авто).

Європейський аудитор Юхан Партс заявив, що в Євросоюзі немає країн, масштаби корупції в яких були б такими як в Україні. За підсумками аудиту допомоги ЄС Україні фахівці прийшли до висновку, що підтримка Євросоюзом реформ в Україні по боротьбі з корупцією малоефективна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.