Двоє українців намагалися перетнути кордон з Польщею з підробленими Covid-сертифікатами

Понеділок, 1 листопада 2021, 11:40

Двоє громадян України при перетині кордону з Польщею пред'явили Covid-сертифікати з ознаками підробки.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Двоє громадян − 31-річний мешканець Тернопільської області та 37-річна жителька Вінниці − пред’явили міжнародні сертифікати з ознаками підробки співробітникам Державної прикордонної служби України на пунктах перетину державного кордону України та Республіки Польща. Поліцейські Львівщини відкрили два кримінальні провадження за використання підроблених свідоцтв про вакцинацію від Covid-19. 

Ще 30 жовтня слідчі відкрили за одим фактом кримінальне провадження за ч. 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

А сьогодні, 1 листопада, співробітники сектору дізнання Яворівського районного відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Проводяться досудові розслідування.

Мітки: COVID-19, Covid-сертифікати, коронавірус, кримінальна справа, новини львова, підробка документів, пункт пропуску