Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

ВО "Батьківщина"

Прес-реліз,   Понеділок, 1 листопада 2021, 13:00

Цимбалюк: Заява про президентську республіку − визнання узурпації влади

Михайло Цимбалюк

Де-факто у нас вже працює президентська вертикаль, коли все вирішується в кабінетах на Банковій, знищується місцеве самоврядування та ігнорується парламент.

Про це напередодні в ефірі телеканалу Еспресо заявив народний депутат України від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, коментуючи заяву секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова про «жорстку президентську республіку», інформує прес-служба Львівського обласного партосередку.

На думку Михайла Цимбалюка, чиновник першої категорії та рангу, яким є Данілов, не може публічно висловлювати особисту думку, зокрема під час роботи.

«Це означає, що позиція, яку Данілов в інтерв’ю обґрунтував як свою, вже обговорюється владою», − наголосив нардеп.

Цимбалюк також додав, що президентська республіка не передбачена Конституцією України, проте ми постійно є свідками того, як її порушують.

«Саме тому монобільшість зараз хоче втілити реалії такого методу управління в життя», – переконаний Михайло Цимбалюк.

Він також зауважив, що окрім всього іншого, Данілов почав говорити про те, щоб президента обирати у Верховній Раді України.

«Може одразу обираймо його в стінах РНБО, де всіх на посади призначає Зеленський. Відтак, такі заяви високопосадовців − це публічне визнання узурпації влади, які свідчать про ризик запровадження диктатури», – наголосив Михайло Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.