Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

Прес-реліз,   Вівторок, 2 листопада 2021, 17:30

Батьківщина проти заморожування соціальних стандартів – Цимбалюк

Михайло Цимбалюк

Фракція ВО «Батьківщина» своїми поправками хоче вдосконалити проект Державного бюджету на 2022 рік, зокрема соціальну його складову.

Про це повідомив народний депутат України від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку.

«Так, разом з Юлією Тимошенко пропонуємо доповнити статтю 8 і викласти у такій редакції:

«Стаття 8. Установити у 2022 році мінімальну заробітну плату без врахування надбавок, доплати, премій та інших аналогічних виплат:

у місячному розмірі: з 1 січня – 6500 гривень, з 1 жовтня – 6700 гривень;

у погодинному розмірі: з 1 січня – 39,26 гривень, з 1 жовтня – 40,46 гривень».

Раніше надбавки, доплати, премії та інші аналогічні виплати не включалися до розміру мінімальної заробітної плати. Але з метою зменшення розміру мінімальної заробітної плати змінами до законодавства України в порушення статті 22 Конституції України були включені до розміру мінімальної заробітної плати.

Наразі в Україні мінімальну заробітну плату отримують близько 4,5 мільйона осіб. За прогнозами експертів, у 2022 році ціни в Україні виростуть на 7,3%, а мінімальна зарплата всього на 3%.

У такій ситуації йдеться навіть не про «заморожування» соціальних стандартів. Ті, хто живе з мінімальною зарплатою, а це передусім бюджетники, стануть значно біднішими», – зазначив Михайло Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.