Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Центр зайнятості

Вівторок, 2 листопада 2021, 16:51

Минулоріч понад 16 тисяч працедавців та ФОПів Львівщини отримали допомогу на Covid-19

Центр зайнятості

Допомогою із часткового безробіття у 2020 році скористалися 16,5 тисяч працедавців та ФОПів.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Минулоро року виплату допомогою з часткового безробіття, яку уряд запровадив для підтримки малого і середнього бізнесу, що постраждав через коронавірус, скористалося 16,5 тисяч працедавців і фізичних осіб-підприємців.

Натомість цьогоріч програма підтримки малого і середнього бізнесу не фінансувалася, лише у вересні уряд вирішив виділити коштів Фонду загальнообов’язкового державного соцстрахування України на випадок безробіття для фінансування виплати допомоги з часткового безробіття у період карантину.

"Наша область на тлі інших регіонів України торік зайняла лідерські позиції щодо отриманих документів від охочих скористатися державними преференціями. Окрім того, у грудні торік ми виплачували одноразову матеріальну допомогу у період зимового локдауну. Нею скористалися понад 5 тисяч осіб, на рахунки котрих були перераховані кошти на загальну суму 24 млн грн. 

Днями обласний центр зайнятості профінансований майже на 109 млн грн, що дозволить повністю погасити заборгованість з виплати допомоги з часткового безробіття, що виникла перед суб’єктами господарської діяльності, які торік призупинили або скоротили виробництво через загострення епідемічної ситуації" – заявив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За його словами, найбільша заборгованість виникла перед фірмами і компаніями, а також фізичними особами-підприємцями, що ведуть діяльність у Львові (342 суб’єкта господарювання, сума боргу – понад 48 млн грн), Трускавці (159 підприємств і ФОПів, сума боргу – 43,5 млн грн) та Моршині (52 суб’єкта господарювання, сума боргу – понад 9 млн грн).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.