Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад

Середа, 3 листопада 2021, 14:24

37% львів'ян повністю вакцинувалися від коронавірусу

медичний заклад

У Львові першу дозу вакцини від Covid-19 отримали близько 56% мешканців, а повністю вакцинувалися 37%.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Станом на сьогодні, 3 листопада, у Львові першу дозу вакцини від Covid-19 отримали близько 56% мешканців, а обидві дози − 37%.

"Динаміка по вакцинації серед мешканців є достатньо високою, в місті працює 11 масових пунктів вакцинації, і також пункти вакцинації працюють при кожній поліклініці. В середньому, кожного дня ми вакцинуємо по 7-8 тисяч людей, розуміємо, що запит від населення є достатньо високий, тому намагаємося створювати достатньо комфортні умови для всіх, хто має таке бажання. На ці вихідні також будемо збільшувати кількість пунктів вакцинації" − повідомив в.о. директора департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Євген Бойко.

Зазначимо, щоб призупинити поширення вірусу в умовах, коли немає колективного імунітету, потрібна вакцинація населення на рівні від 70 до 80%.

Нагадаємо, на Львівщині 34% дорослих мешканців отримали першу дозу вакцини від коронавірусу.

Додамо, з 21 липня в Україні стартував п'ятий етап вакцинації проти коронавірусу, щеплювають усіх охочих старше 18 років.

Також у липні Міністерство охорони здоров'я зробило вакцину проти коронавірусу Pfizer доступною у центрах масової вакцинації для всіх охочих з пріоритетом для людей похилого віку та людей із супутніми захворюваннями.

З 30 жовтня у Львівській області запровадили "червоний" рівень епідемічної небезпеки. Через це у Львові вирішили закрити всі заклади культури, натомість ресторанам й салонам краси дозволили працювати за умови повної вакцинації працівників та відвідувачів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.