Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євген Кузик

Фб Євгена Кузика

Середа, 3 листопада 2021, 15:04

У Львові 63% ковідних ліжок зайняті, через 18 днів може забракнути вільних місць – Кузик

Євген Кузик

Щодня завантаженість у міських лікарнях зростає на 2%.

Це означає, що якщо темпи захворювань зберігатимуться, то за більш як два тижні у Львові не буде вільних ковідних ліжок для лікування пацієнтів. Про це розповів на своїй сторінці у Фейсбуці депутат Львівської міської ради від Європейської Солідарності, член комісії охорони здоров'я та соціального захисту міськради Євген Кузик.

За його словами, 55,5% дорослого населення є вакциновані.

"Серед невтішних новин, маємо дуже погану статистику, яка щодня змінюється. Станом на сьогодні 63% ковідних ліжок є зайняті, а це означає, що через 18 днів у Львові не буде жодного вільного ліжкомісця. І тоді лікарі не зможуть приймати та надавати медичну допомогу пацієнтам.

Окрім цього, 95% пацієнтів які зараз знаходяться у стаціонарі, – невакциновані. А це означає, що є над чим задуматися та прийняти для себе правильне рішення чи вакцинуватися чи ні. Питання завершення карантину напряму залежить від кожного з нас" – наголосив Євген Кузик.

Він додав, що за підробку сертифікатів про вакцинацію встановили кримінальну відповідальність.

Вчора, 2 листопада, народні депутати Верховної Ради проголосували законопроект 6084 про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за підробку документів про проведення щеплень.

Людям, у яких виявлять фальшиві сертифікати про вакцинацію загрожуватиме чималий штраф – від 17 000 гривень або позбавлення волі до двох років. Медикам за неправдиві відомості про вакцинацію – штраф від 34 000 гривень або позбавлення волі до 2 років. За виготовлення фальшивих сертифікатів з метою збуту – штраф від 85 000 гривень або позбавлення волі до трьох років.

Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.