Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

Прес-реліз,   П'ятниця, 5 листопада 2021, 17:30

Цимбалюк: Проєкт Держбюджету на 2022 рік – антисоціальний

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк заявив, що уряд запропонував проєкт держбюджету-2022 у розмірах прожиткового мінімуму, які не відповідають вимогам сьогодення.

Про це повідомив народний депутат України від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку.

«Продовжуючи невтішну практику минулих років, Кабмін запропонував Верховній Раді на розгляд проєкт державного бюджету на 2022 рік, який базується на врахуванні основного соціального показника – прожиткового мінімуму для різних соціально-демографічних груп – у розмірах, які не відповідають навіть вимогам сьогодення.

Так, у середньорічному вимірі плановий показник забезпечення прожиткового мінімуму не перевищить 44% фактичного прожиткового мінімуму для працездатної особи.

За таких показників неможливо забезпечити навіть основних потреб для фізіологічного виживання – на 2300 гривень людина не може прохарчуватися без шкоди для здоров’я, а не те щоб оплачувати рахунки за захмарними тарифами на житлово-комунальні послуги.

У проєкті держбюджету на 2022 рік не враховується (і відповідно не компенсується) зростаюча вартість енергоносіїв, ані через збільшення видатків на надання пільг і субсидій населенню на оплату комунальних послуг, ані передбаченням відповідної субвенції для бюджетів місцевого самоврядування на покриття різниці у тарифах на опалення, гарячу воду та їхнє транспортування», – зазначив Михайло Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.