Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євген Кузик

Фб Кузика

Четвер, 4 листопада 2021, 16:19

Це початок великих змін у медицині Львова – Євген Кузик про медичну стратегію Львова

Євген Кузик

Сьогодні депутати затвердили медичну стратегію Львова до 2024 року.

Сьогодні, 4 листопада, на засіданні Львівської міської ради депутати більшістю проголосували за стратегію розвитку медицини Львівської МТГ. Документ включає розвиток нових територіальних медичних об'єднань.

Про це розповів ініціатор та співавтор стратегії, депутат Львівської міськради від Європейської Солідарності Євген Кузик.

За його словами, документ має понад 200 сторінок, містить SWOT аналіз усіх лікарень, розроблені показники ефективності, які надалі будуть щороку вимірювати та аналізувати, а також основні заходи та методи вирішення проблем, які є в медичній галузі. У документі є чіткі конкретні стратегічні цілі, які потрібно буде досягнути, перелік проблем, які потрібно вирішити та головне – напрямок, куди має рухатись медицина Львова.

"Більше 7 місяців плідної роботи, 27 зустрічей робочої групи, сотні обговорень та дискусій з лікарями, медичними експертами, депутатами усіх рівнів, за підтримки Міністерство охорони здоров'я України, USAID – US Agency for International Development – маємо готову стратегію розвитку медицини Львівської МТГ до 2024 року. Сьогодні ми спільно її затвердили, 17 осіб є співавторами ухвали.

Депутати надалі мають об’єднуватись з лікарями та експертами як в робочій групі, так і опікунських та спостережних Радах, щоб впроваджувати всі напрацювання медичної стратегії. Сьогоднішнє рішення - це початок великих змін у медицині Львова, яких так давно потребуть мешканці" – наголосив Євген Кузик.

З повним текстом стратегії та показників в сфері медицини можна тут.

Фахівці виокремили основні показники, які треба покращити у Львові. Тут йдеться про смертність, народжуваність, онкозахворювання, недуги серцево-судинної системи тощо. Особливо зосередились в документі на превенції.

Стратегія включає розвиток львівських ТМО:

- І – Львівське територіальне медичне об’єднання "Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги";

- ІІ – Львівське територіальне медичне об’єднання "Клінічна лікарня планового лікування, реабілітації та паліативної допомоги";

- ІІІ – "Львівське клінічне територіальне медичне об’єднання акушерства та гінекології".

Нагадаємо, на початку каденції депутат Євген Кузик запропонував створити медичну стратегію для Львівської МТГ. Вже влітку депутати міськради затвердили концепцію розвитку галузі охорони здоров’я на території Львівської міської територіальної громади, утворивши три великі територіальні медичні об'єднання за профілем послуг, щоб медзаклади могли підсилити один одного.

Пізніше сесія також затвердила типовий статут комунального некомерційного підприємства (територіальних медичних об’єднань закладів охорони здоров’я) та положення про відокремлений підрозділ комунального некомерційного підприємства (територіальних медичних об’єднань закладів охорони здоров’я). А вже у вересні у мерії презентували дослідження територіальних медичних об’єднань: експерти компанії Be-It Health & Social Impact аналізували, як організована система медичної допомоги у лікарнях, та визначили, як покращити якість роботи ТМО.

Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.