Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

санаторій "Шкло"

wikipedia.org

Понеділок, 8 листопада 2021, 15:10

Депутати планують відновити санаторій Шкло на Яворівщині

санаторій "Шкло"

Депутати облради планують відновити санаторій "Шкло" та проводити тут реабілітацію учасників АТО.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Під час засідання комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань депутати обговорили перспективи функціонування санаторію "Шкло".

Зокрема, комісія розглянула можливість передачі держпідприємства "Санаторно-курортний лікувальний центр "Шкло" зі сфери управління Державної судової адміністрації України в управління Міністерства оборони України.

За словами директора санаторію Олександра Холодного, у закладі зростає заборгованість виплат податків та заробітної плати працівникам, а працівників судової системи в "Шкло" на оздоровлення не скеровують. Саме тому працівники санаторію хочуть отримати ліцензії та проводити реабілітації учасників АТО/ООС.

"Санаторій "Шкло" має давню історію та займає велику територію, яка дуже підходить для реабілітації громадян. Це державний заклад, але він знаходиться на Львівщині. Ми вважаємо, що необхідно звернутися до Державної судової адміністрації, а також до міністерств, щоб привернути увагу до цієї проблеми. Санаторій треба відремонтувати, відновити, підтримати колектив та посприяти розвитку. Передача підприємства на баланс Міністерства оборони створить додаткові можливості для закладу, а наші захисники зможуть проходити якісне санаторно-курортне лікування на території Львівщини" – наголосив голова комісії, депутат облради Назарій Сумало. 

Наразі депутати вирішили підготувати проєкт звернення до уряду та затвердити його на найближчій сесії.

Зазначимо, санаторій "Шкло" знаходиться за 40 км від Львова у Яворівському районі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.