Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Віталій Свіщов

Фб ЄС Львів

Вівторок, 9 листопада 2021, 13:07

Нехай землю в Карпатах риють лише дикі кабани, а не джипи – Віталій Свіщов

Віталій Свіщов

Депутат Львівської облради вимагає припинити "джипінг" у заповідних зонах.  

Сьогодні, 9 листопада, на сесії Львівської обласної ради депутати закликали поліцію та місцеву виконавчу владу запобігати випадкам ралі на джипах в горах Львівщини.

Відповідне звернення подав голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації, депутат Львівської обласної ради від Європейської Солідарності Віталій Свіщов.

"Сьогодні популярним видом відпочинку для туристів став "джипінг" на гірських територіях. Люди беруть громіздкі машини і гасають на них по горах, риють землю, знищують флору, шумом лякають тварин, які живуть у лісах.
Це приносить прибуток підприємцям, які цим займаються? Так. Це розваги? Так, але сумнівні. Задля цих своїх розваг люди відбирають останні клапті оселі диких тварин" – написав Віталій Свіщов на своїй сторінці у Фейсбуці.

Він додав, що Львівщина також потрапила у список такого виду відпочинку, який завдає непоправної шкоди навколишньому природному середовищу.

"Джипінг туризм" широко розповсюджений не на відповідно обладнаних трасах, відведених територіях, а проводиться у природних парках, заповідниках.

Проте, відповідно до статтей 16, 18, 21, 24, 30 ЗУ "Про природно-заповідний фонд України2 заборонено пересування механічних транспортних засобів, за винятком шляхів загального користування на території природних заповідників, для заповідних зон біосферних заповідників, у заповідних зонах національних природних парків, у заповідних зонах регіональних ландшафтних парків, у заповідних урочищах.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України закликає територіальні органи утриматись від погодження заходів з використанням авто-, мототранспорту на природних територіях, а також передбачає додаткові заходи щодо збереження територій та об’єктів природо-заповідного фонду від проведення ралі та "джипінгів".

Сьогодні на сесії Львівської обласної ради Віталій Свіщов подав звернення про посилення контролю за дотриманням законодавства на територіях природно-заповідного фонду області та проханням запобігання "джипінгу" на територіях природо-заповідного фонду Львівщини.

Він звернувся із цим до Головного управління Національної поліції у Львівській області, Львівської ОДА та Дерекоінспекції у Львівській області.

"Я підтримую заборону "джипінгу" в охоронюваних локаціях.
Це неприпустимо! Очікую, що депутати Львівської обласної ради також підтримають це звернення, бо довкілля мусимо берегти, а не знищувати заради розваги" – наголосив депутат.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.