Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

Прес-реліз,   Понеділок, 15 листопада 2021, 17:30

Укрзалізницю потрібно реформувати – Цимбалюк

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк вважає, що для вирішення проблем «Укрзалізниці» необхідно її реформувати.

Про це повідомив народний депутат України від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку.

«Для вирішення проблем «Укрзалізниці» необхідно її реформувати – розділити компанію на окремі за видами діяльності і припинити перекривати збитки від пасажирських перевезень за рахунок прибуткових вантажних.

Є думки фахівців, щоб Укрзалізницю за прикладом Німеччини розділили на три частини. Перші – ті, що перевозять вантажі. Друга історія – це ті, хто перевозять пасажирів. І, до речі, у всій Європі перевезення пасажирів дотується державою. І третє – той, хто обслуговує колії, залізничні ремонтники. Поки що про це мови немає.

Мінінфраструктури оприлюднило проєкт щодо підвищення тарифів на залізничні вантажні перевезення та скасування позакласних вантажів. Через це тарифи для перевізників виростуть на 30%.

Це рішення представники бізнесу назвали категорично неприйнятним, адже це призведе до подорожчання товарів і послуг для українців. До того ж після зростання тарифів відбувається зниження обсягів перевезень залізницею, а отже, від цього рішення не виграє ні бізнес, ні підприємство.

Міністерство фінансів спрогнозувало ситуацію з фінансовим станом «Укрзалізниці» на найближчі роки – до 2024 року, – ґрунтуючись на інформації держкомпанії. Згідно з прогнозами міністерства, УЗ залишатиметься збитковою в наступні 3 роки. Але і це не факт…», – зазначив Михайло Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.