Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа на Львівщині

Четвер, 18 листопада 2021, 13:22

Львівська облрада планує виділити кошти на ремонти санвузлів у школах у 2022 році

школа на Львівщині

Депутати Львівської облради плаують передбачити кошти з обласних програм на ремонти санвузлів у школах Львівщини у 2022 році.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Вчора, 17 листопада, постійна комісія з питань освіти, науки та інновацій Львівської обласної ради доручила департаментові освіти й науки Львівської обласної державної адміністрації чітко визначити потребу у фінансових ресурсах на облаштування санвузлів у закладах середньої освіти в області.

За даними департаменту, у 24 школах Львівщини комфортні санвузли взагалі відсутні.

"Частина з цих шкіл є малокомплектними, громади не вкладають кошти в ремонти безперспективних споруд, а частина приміщень шкіл досі на стадії добудови та ремонту. На думку членів депутатської комісії, обласна рада має долучитися фінансово до розв'язання питань комфорту наших дітей. Тому ми поставили завдання чітко вирахувати кількість шкіл, які потребують коштів та передбачити необхідні суми в обласних програмах на наступний рік" − повідомила голова комісії з питань освіти, науки та інновацій Львівської обласної ради Іванна Герус.

Також члени комісії розглянули депутатське звернення заступника голови Львівської обласної ради Юрія Холода, в якому йдеться про відсутність комфортних умов зокрема у санвузлі Стебниківського ліцею №7. Як йдеться у зверненні, міська рада Дрогобича сформувала кошторис на виконання ремонтних робіт, передбачила 200 тис. грн на співфінансування та подала пропозицію на обласний конкурс проєктів місцевих ініціатив, однак цей проєкт не став переможцем.

"Такий стан речей з санвузлами є кричущим у XXI столітті та свідчить про зневагу до людської гідності. Ситуація провокує проблеми зі здоров’ям дітей, а також може стати причиною булінгу" − зазначив Юрій Холод.

Також Холод вважає за необхідне передбачити у заходах обласних програм співфінансування ремонтів шкільних санвузлів, відповідно до економічно обгрунтованих показників наданих кожною громадою.

Нагадаємо, у 2017 році учні 25 шкіл на Львівщині були змушені ходити до надвірних вбиралень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.