Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Наталія Шелестак

lvivrada.gov.ua

П'ятниця, 19 листопада 2021, 17:45

Львівські депутати проаналізують виконання міських програм

Наталія Шелестак

Комісія фінансів Львівської міськради проаналізує виконання міських програм за 2021 рік. 

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Ще 10 листопада комісія фінансів Львівської міськради дала протокольне доручення усім розпорядникам коштів надати звіти про виконання програм за 2021 рік.

Йдеться про міські програми, які фінансуються з загального фонду бюджету.

За словами депутатки Львівської міськради від Варти, голови комісії фінансів Наталії Шелестак, члени комісії хочуть знати, чи виконані програми у 2021 році, яка їх ефективність, скільки коштів було використано і, на думку розпорядників коштів, чи варто їх продовжувати у 2022 році? Натомість досі на комісію фінансів цієї інформації не надійшло.

Також депутатка нагадала чиновникам про їх зобов’язання та зауважила, що без звітних документів комісія не профінансує програми у 2022 році.

"Незабаром почнеться новий фінансовий рік. Наше завдання – проаналізувати виконання бюджету поточного року, щоб сформувати ефективний документ на наступний рік. Позаяк ми маємо мінімізувати витрати, які висять фінансовим тягарем. Від загального фонду фінансування міських програм складає близько 6-10 відсотків. Для того, щоб планувати бюджет наступного року, потрібно чітко розуміти ефективність виконання програм минулого року. Маючи цю інформацію, ми зможемо зрозуміти, які програми ефективні, а які ні, і, можливо, деякі з них треба закрити" – наголосила Наталія Шелестак.

Крім цього, за словами Наталії Шелестак, контроль за виконанням дасть можливість уникати нецільового використання коштів.

"На словах програми наче потрібні, а потім виявляється, що кошти йдуть не за призначенням. Тож ми, як і минулого року, будемо детально розглядати бюджетні стрічки головних розпорядників коштів на основі поданих даних" – додала Шелестак.

Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.