Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Наталія Шелестак

varta.org.ua

П'ятниця, 19 листопада 2021, 11:38

У Львів планують створити освітній центр Простір можливостей для дітей з інвалідністю

Наталія Шелестак

У центрі підлітки та молодь з особливими потребами, зокрема, з інвалідністю зможуть отримати допрофесійну підготовку.

Про це повідомляє пресслужба політичної партії ВАРТА.

Депутатка Львівської міської ради від ВАРТА Наталія Шелестак, а також вартова, громадська активістка та членкиня Варти Галина Царьова ініціюють створення у місті освітнього центру "Простір можливостей" для дітей з інвалідністю.

"Ми охопимо період переходу від школи до профтехучилища для тих дітей, які не можуть отримати атестат. Вбачаю своєю місією до кінця каденції створити таку структуру, де буде повний комплекс підтримки для сімей, які виховують особливих діток, від народження до повноліття. Ми дамо можливість цим дітям здобувати освіту, а потім працювати та заробляти кошти" – наголосила Наталія Шелестак.

Попередньо заплановано, що у центрі проходитимуть соціалізацію та здобуватимуть професійні навички близько 20 дітей. Навчання відбуватиметься в післяобідній час. Також у "Просторі можливостей" запровадять кілька напрямків: психологічна робота та акцент на допрофесійній підготовці підлітків.

"Хочемо напрацювати хороші стосунки з соціально-відповідальним бізнесом для створення в місті соціальних підприємств, де зможуть працювати діти з інвалідністю" – додала Галина Царьова.

Зазначимо, наприкінці жовтня у співпраці з депутатським корпусом Львівської міськради Галина Царьова організувала форум соціальної взаємодії для жінок з інвалідність та жінок, які виховують дітей з інвалідністю "Сильна. Вільна. Спроможна". Сьогодні Галина Царьова отримала подяку секретаря Львівської міської ради Маркіяна Лопачака за вагомий внесок у реалізацію благодійних проєктів.

Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.