Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

news.bigmir.net

Вівторок, 22 січня 2013, 15:49

Львівська обласна ТВК звернулась в прокуратуру з приводу самовільного друку бюлетенів

Львівська обласна територіальна виборча комісії звернулась до прокуратури Львівщини, аби та розібралась із самовільним друком кількома виборчими комісіями Львівщини виборчих бюлетенів.

Про це сьогодні, 22 січня, на прес-конференції повідомив Львівської обласної виборчої комісії Сергій Котенко, інформує кореспондент Варіантів

За словами Котенка, зараз бюлетені перебувають у приміщенні Личаківської районної адміністрації, і на дільниці їх розвозити ще не почали.

При цьому голова ТВК Микола Щур зазначив, що наразі рішення надрукувати виборчі бюлетені прийняли три виборчі комісії – Львівська міська виборча комісія та районні виборчі комісії Сколе й Кам’янки-Бузької.

Він також спростував інформацію про друк бюлетенів Бродівською районною виборчою комісією, про що заявляв вчора.

"Хотілося б, аби реакція прокуратури і правоохоронних органів була якнайшвидшою",  зазначив Микола Щур. 

Він додав, що, якщо виборчі комісії все ж таки проведуть вибори із самовільно надрукованими бюлетнями, Львівська обласна ТВК визнає їх недійсними. Наразі ж, за словами Щура, ТВК звернулася до ГУ МВС у Львівській області, аби міліціонери не охороняли незаконно надруковані бюлетені. 

Як зауважив член координаційної ради громадянської мережі "Опора" Олександр Неберикут, особам, причетним до незаконного друку бюлетенів, може загрожувати штраф розміром від 200-400 неоподаткованих мінімумів або ж до 4-х років позбавлення волі.

Нагадаємо, вчора голова Львівської обласної ТВК Микола Щур заявив, що кілька виборчих комісій самовільно надрукували бюлетені на проміжні вибори до Львівської обласної ради. 

Раніше він повідомляв, що проміжні вибори до Львівської облради можна вважати зірваними через відсутність фінансування. Натомість, за словами Щура, ТВК вдалось досягнути домовленостей з головою ОДА, який пообіцяв таки знайти кошти на наступні довибори.

Тим часом депутати Львівської облради звернулись до спікера Верховної Ради та профільних комітетів, аби ініціювали зміни до виборчого законодавства, згідно з яким проміжні вибори мають фінансуватись з місцевих бюджетів. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.