Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

школа у Львові

Вівторок, 23 листопада 2021, 17:02

Вчителям та лікарям, які хворіли на Covid-19, міська влада затримує допомогу на оздоровлення – Пак

школа у Львові

Працівники освітніх та медичних закладів Львова, які хворіли на коронавірус,  не отримали обіцяну матеріальну допомогу від міста.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Депутатка Львівської міської ради від Європейської Солідарності, голова комісії законності, депутатської діяльності, свободи слова та безпеки Уляна Пак звернуваля до міського голови Львова Андрія Садового щодо забезпечення надання матеріальних виплат працівникам закладів охорони здоров’я та працівникам закладів освіти Львова, яким діагностовано короновірусну хворобу.

"До мене, як депутата Львівської міської ради, неодноразово звертаються мешканці міста, зокрема вчителі та лікарі, щодо забезпечення їхніх прав на виплату матеріальної допомоги у зв’язку з діагностуванням Covid-19. Лікарі та вчителі зазначають, що деякі з працівників закладів освіти та охорони здоров’я отримали матеріальну допомогу, іншим ж її не виплачують протягом тривалого часу. Так, вчителі, які подали усі необхідні документи до профільних структурних підрозділів Львівської міськради ще в квітні-травні 2021 року, не отримали виплату дотепер.

У зв’язку з пандемією економічне становище людей значно погіршилося, невиплата належних заявникам коштів робить їх фінансово більш вразливими та незахищеними. Така ситуація створює відчуття соціальної несправедливості, а також сприяє втраті довіри до влади у суспільстві. Окрім того, за наявності таких обставин, порушується принцип рівності громадян, зокрема, до осіб, які мають однаковий статус, застосовується різне відношення з боку органів місцевого самоврядування. Також, прошу перевірити цю інформацію і у випадку її підтвердження забезпечити здійснення відповідних виплат" – наголосила Уляна Пак.

За її словами, підставою для таких виплат стали розпорядження міського голови Львова від 22.12.2020 року №608 "Про надання матеріальної допомоги працівникам закладів освіти Львова, яким діагностовано коронавірусну хворобу Covid-19", від 22.12.2020 року №609 "Про надання матеріальної допомоги працівникам закладів освіти Львова, яким діагностовано коронавірусну хворобу Covid-19", від 28.12.2020 року №617 "Про надання матеріальної допомоги працівникам закладів освіти Львова, яким діагностовано коронавірусну хворобу Covid-19", від 28.12.2020 року №618 "Про надання матеріальної допомоги працівникам закладів охорони здоров’я м. Львова, яким діагностовано коронавірусну хворобу Covid-19".

Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.