Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вакцина Astra Zeneca

dv.com

П'ятниця, 26 листопада 2021, 12:23

В Україні протермінували 400 тисяч доз вакцини Astra Zeneca

вакцина Astra Zeneca

МОЗ утилізує 400 тисяч доз вакцини Astra Zeneca у якої вийшов термін придатності наприкінці жовтня.

Про це повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Наразі в Україні вирішили утилізувати 400 тисяч доз вакцини Astra Zeneca через те, що наприкінці жовтня у неї вийшов термін придатності.

"Регіони вже підрахували залишки. Це вакцина, отримана в рамках гуманітарної допомоги. Її отримувачем був Центр громадського здоров'я" – наголосив санлікар.

Вакцину вже вилучили з обороту. Утилізація відбуватиметься у кілька етапів: спочатку приймають рішення про припинення використання вакцини, потім відбувається перерахунок у кожному пункті вакцинації. І лише тоді їх звозять до національного складу, де оформлять договір на утилізацію і передають ліцензованій організації.

На думку Кузіна, таку кількість вакцини не встигли використати переважно через антивакцинаторські настрої населення. Міфи про погану переносність вакцини швидко поширились серед людей, а тому люди приходили з проханням вакцинувати їх всім, чим завгодно, тільки не Astra Zeneca.

Нагадаємо, у Львівській області протермінували 40 тисяч доз вакцини AstraZeneca.

Новина створена в межах проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа", який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст новини не обов'язково зображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.