Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Жовква

city-adm.lviv.ua

Середа, 1 грудня 2021, 14:50

Асоціація Єврорегіон Розточчя-Україна планує відкрити візит-центр у Жовкві

Жовква

У 2022 році в Жовківській міській раді планують відкрити головний офіс Місцевої асоціації органів місцевого самоврядування Єврорегіон Розточчя – Україна. 

Про це йдеться у проєкті рішення Програми діяльності асоціації Єврорегіон Розточчя-Україна на 2022 рік, опублікованому на сайті Жовківської міськради.

"Облаштування частини приміщення ЖМР (пл. Вічева, 1) під функції діяльності головного офісу Єврорегіону (візит-центру)".

Виконком також розглядатиме Програму членства Жовківської міської ради в асоціації Єврорегіон Розточчя-Україна на 2022 рік, на реалізацію якої з міського бюджету планують виділити 79 830 гривень.

Кошти, як зазначено у програмі, будуть скеровані на організацію діяльності асоціації Єврорегіон Розточчя - Україна та її членів, серед іншого: участь у роботі Транскордонної Асоціації "Єврорегіон Розточчя", проведення конференцій, семінарів, у тому числі міжнародних, з питань транскордонної співпраці, прийняття офіційних делегацій як з України, так і з-за кордону. Заходи програми планують проводити серед іншого в Жовкві та у місті Томашів-Любельський (Польща).

"Реалізація програми сприятиме захисту прав та інтересів територіальних громад, соціально-економічному та культурному розвитку Розточчя", – зазначається в проєкті Програми.

Раніше повідомлялось про те, що планують створити транскордонну асоціацію Єврорегіон Розточчя.

У липні 2020 року в Жовкві оголосили про створення Місцевої асоціації органів місцевого самоврядування Єврорегіон Розточчя-Україна. Офіційно асоціація була зареєстрована у вересні 2020 року. Керівником асоціації, за даними аналітичної бази Youcontrol, є Петро Вихопень. Засновниками асоціації виступили Жовківська, Рава-Руська, Новояворівська, Яворівська міські ради, Івано-Франківська та Добросинсько-Магерівська селищні ради. Мер Жовкви Олег Вольський обраний заступником керівника асоціації.

У травні 2020 року була створена польська Асоціація місцевих самоврядувань "Розточчя".

У червні 2019 року Міжнародне об'єднання експертів UNESCO ухвалило рішення про створення Міжнародного біосферного резервату "Розточчя".

Новина створена в рамках проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа", який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.