Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

модерна

vin.gov.ua

П'ятниця, 3 грудня 2021, 16:15

Львів'яни ігнорують вакцину Moderna на користь Pfizer

модерна

Регіональний координатор з питань вацинації на Львівщині Олег Когут сьогодні повідомив, що на Львівщині знизився попит на вакцинацію Moderna, яка нічим не поступається Pfizer.     

«У людей з’явилась недовіра до вакцини Moderna, якої в області є цілком достатня кількість», - сказав він на брифінгу у Львові. 

Олег Когут пояснив, що вакцина Moderna, як і Pfizer, є РНК-вакциною, вони діють за однаковим принципом. 

«Moderna -це РНК-вакцина, яка є аналогічною вакцині Pfizer, якою люди з задоволенням вакцинуються. Ми мали два транші вакцини Moderna. Перший раз цілком задовільно йшла вакцинація, а на сьогоднішній день люди перестали довіряти цій вакцині", - зазначив він. 

Когут запевнив, що РНК- вакцини не впливають на генетичний код людини. 

"Я хочу запевнити, що усі вакцини, які є в Україні, є цілком безпечними. Існує міф, що РНК- вакцини можуть вплинути на генетичний код організму. Але вчені довели, що вакцини маючи навіть в собі РНК, тобто генетичний матеріал, не змінюють генетичний код. Вакцина як і будь-який вірус потрапляє у клітину і там розвивається. Але вона не може потрапити у ядро клітини, а отже негативно вплинути - теж. Відповідно, вона є цілком безпечною. До речі, вакцина Moderna рекомендована до вакцинації вагітних і жінок, які годують грудьми", - пояснив він. 

Станом на 2 грудня, за даними vaccination.covid19.gov.ua, на Львівщині Moderna вакцинувалось 169452 особи, що майже в 4,7 разів менше, ніж осіб, які вакцинувались Pfizer/BioNTech  — 792708.  

Зазначимо, що вакцина Moderna  дозволена для використання в 53 країнах, включаючи Канаду, країни Європейської економічної зони, Сінгапур, Філіппіни, Південну Корею, Таїланд, Велику Британію та США.

Нагадаємо,що 9 листопада  на Львівщину  прибула партія мРНК-вакцини від коронавірусу, розробленої американською фармацевтичною кампанією Moderna, – всього 52 500 доз.

Новина  створена в межах проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа", який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст статті не обов'язково зображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.