Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Освіта

travelua.com.ua

Середа, 23 січня 2013, 15:26

Аграрний університет варто було б приєднати до ветеринарного, а не навпаки – Олег Баран

Приєднання університетів спільних напрямків один до одного – це нормальна світова практика, але основне, що потрібно – це чітке розуміння, який ВНЗ до якого варто приєднувати, у випадку з Львівським національним ветеринарним університетом та Львівським національним аграрним університетом доцільним було б приєднання аграріїв до ветеринарів, а не навпаки.  

 

Наголошує депутат Львівської обласної ради, член наглядової ради Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького Олег Баран.

«Зважаючи на специфіку Ветеринарного університету, який ще у 1897 отримав статус  академії, а нині входить до Всесвітнього Консорціуму вищих навчальних аграрних закладів – приєднання доцільно було б робити саме до цього ВИШу. Як мінімум через історичні особливості, плюс географію розташування (Аграрний університет знаходиться у Дублянах)», – підсумував Олег Баран.

Щодо самого приєднання університетів даного напрямку, то таку ініціативу Олег Баран підтримує. «Якщо подивитися на інші країни, то, наприклад, у Північній Америці поширена практика існування університетів,  де на одній базі навчаються і ветеринари, і аграрії. Адже для сучасних ветеринарів мати знання в галузі агрономії  - дуже потрібно.  Це додає спеціалістам фаховості», – резюмував експерт.

Як наголосив Олег Баран, Україні взагалі доцільно було б  переглянути кількість вищих навчальних закладів.  «У нас налічується майже чотири сотні ВНЗ лише III-IV рівнів акредитації всіх форм власності та підпорядкування. На жаль,  рівень акредитації не завжди гарантує якість освіти», -  підкреслив експерт. За його  словами, на сьогодні найбільша проблема для України – це середня професійно-технічна освіта. Якщо фахівців з вищою освітою на ринку надлишок, то спеціалістів  професійно-технічних училищ – не вистачає.

Нагадаємо, студенти Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького продовжуватимуть навчання у Львівському національному аграрному університеті.

Кабінет Міністрів України вирішив приєднати Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького до Львівського національного аграрного університету.

Про це йдеться в розпорядженні Кабінету Міністрів України від 16 січня 2013 року: «Прийняти пропозицію Міністерства аграрної політики та продовольства щодо реорганізації Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького шляхом приєднання до Львівського національного аграрного університету з утворенням на базі Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького структурного підрозділу Львівського національного аграрного університету».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.