Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

westnews.info

Прес-реліз,   Понеділок, 6 грудня 2021, 11:54

Цимбалюк: Питання дитячої інвалідності

Михайло Цимбалюк

Нардеп Михайло Цимбалюк про актуальність питання дитячої інвалідності.

Про це повідомив народний депутат України від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку.

«У Міжнародний день людей інвалідністю особливо вирізняється актуальність питання дитячої інвалідності. Воно ще більше зростає в умовах стрімкого загострення проблем соціального розвитку, розтрати людського потенціалу, розбалансованості міжособистісних стосунків, російсько-української війни на сході України тощо.

Комплекс цих чинників загострює проблему і показує необхідність пошуку якісно нових рішень – як медичного, так і соціального характеру.

Цифри, які ми маємо, є досить неоптимістичними: за останні декілька років в Україні уперше ми бачимо, що впродовж року інвалідами стають близько 17 тисяч дітей. Серед усього дитячого населення діти з інвалідністю складають приблизно 2%. Показник інвалідності у дітей найбільш яскраво ілюструє різке зниження функціональних можливостей організму, реакцій пристосування і захисту.

В Україні є близько 170 тисяч дітей з інвалідністю, які потребують реабілітації. Так, у 2021 році на реабілітацію дітей з інвалідністю у державному бюджеті передбачено 130 мільйонів гривень, що дасть можливість надати реабілітаційні послуги лише 7 тисячам дітей з інвалідністю.

Враховуючи, що середня вартість реабілітаційних послуг для однієї дитини складає близько 19 тисяч гривень на рік, передбачених коштів у державному бюджеті недостатню для реабілітації дітей з інвалідністю.

Необхідно також зазначити, що багатьом таким дітям уже з квітня 2021 року відмовляють у наданні реабілітаційних послуг. Це не те, що неприпустимо, а просто по-знущальному злочинно. Важливо не допустити таких помилок у майбутньому», – зазначив Михайло Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.