Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівська залізниця

Четвер, 9 грудня 2021, 11:54

Фірма, яка стала переможцем тендеру, відмовилася купити будівлю залізничної лікарні у Львові

Львівська залізниця

Укрзалізниця не отримає 77 мільйонів гривень за колишнє ревматологічне відділення Львівської лікарні на залізничному транспорті.

"Укрзалізниця" дискваліфікувала переможця тендеру у системі ProZorro із приватизації будівлі колишнього ревматологічного відділення Львівської клінічної лікарні на залізничному транспорті, що знаходиться на вул. Чумацька, 7 у Львові, площею 289,5 м².

Аукціон стартував 4 листопада, участь у ньому взяли 33 компанії та підприємці, а переможцем обрали ТОВ "Стар груп 2020", що запропонувало найвищу ціну у 77 700 000 грн. Додамо, початкова вартість закупівлі становила 809 971,87 грн.

Компанію дискваліфікували через те, що вона не підписала вчасно договір з "Укрзалізницею".

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Стар груп 2020" створене у листопаді 2020 року у Львові, займається оптовою торгівлею деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням. Власником фірми є львів'янин Іван Гресько.

Нагадаємо, раніше "Укрзалізниця" продала відділення залізничної лікарні у Львові за 60 млн грн новоствореній львівській фірмі, власниця якої дотична до Олександра Свіщова, батька депутата Львівської обласної ради від Європейської Солідарності Віталія Свіщова.

Також наприкінці листопада за 2 млн грн ливарню, яка знаходиться біля дорожньої поліклініки Львівської залізниці, купила фрма екс-керівника готелю "Асторія".

Додамо, у квітні 2021 року депутати погодились прийняти лікарню Львівської залізниці на баланс міста і виділили для неї кисневі концентратори, а на початку цього року стало відомо, що Укрзалізниця планує скоротити 214 працівників та ліквідувати дитяче поліклінічне відділення у лікарні Львівської залізниці. Медики виступили проти.

Однак у червні цього року уряд виступив проти цього рішення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.