Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Білорусь

Четвер, 9 грудня 2021, 12:51

Україна введе антидемпіногові мита на теплоізоляційні матеріали з Білорусі та Росії

Білорусь

В Україні на п'ять років введуть антидемпіногові мита на теплоізоляційні матеріали з Білорусі та Росії.

Про це повідомив "Урядовий кур'єр".

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) запровадила антидемпінгові мита на імпорт теплоізоляційних матеріалів 35,41% із Білорусі, 76,38% із Росії терміном на 5 років.

"За результатами проведеного антидемпінгового розслідування щодо імпорту теплоізоляційних матеріалів комісія встановила наявність підстав для застосування антидемпінгових заходів терміном на 5 років. Ставка мита для ВАТ "Гомельбудматеріали" та інших виробників та експортерів з Білорусі становитиме 35,41%, а для виробників та експортерів з Росії − 76,38%" − йдеться у повідомленні.

Рішення комісії набере чинності через 30 днів з дня його опублікування.

Також вирішили припинити антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну драбин алюмінієвих з Китаю, Словаччини, Польщі та Білорусі без застосування заходів у зв'язку з відкликанням заявником відповідної скарги.

Зазначимо, ще у листопаді 2020 року МКМТ розпочала антидемпінгове розслідування на підставі звернення компанії "ОБІО" (Житомирська область) щодо імпорту теплоізоляційних матеріалів (шлаковата, мінеральна силікатна вата та аналогічні мінеральної вати, виключаючи їх суміші) з Білорусі та Росії.

Нагадаємо, Україна з 2021 року ввела нульове мито на ввезення вина з ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.