Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

брифінг щодо ситуації із захворюваністю на COVID-19 на Львівщині

Вівторок, 14 грудня 2021, 15:10

Показники захворюваності на коронавірус на Львівщині знизились на 11,7% протягом минулого тижня

брифінг щодо ситуації із захворюваністю на COVID-19 на Львівщині

Станом на сьогодні в області на коронавірус хворіє 5166 людей, з них 32% людей перебувають у стаціонарах.

Заступниця директора Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Зоряна Года сьогодні на брифінгу у Львові  зазначила, що ситуація в цілому покращилась, але є далекою від ідеальної. 

«В цілому ситуація у Львівській області покращилась. На минулий тиждень показники захворюваності знизились на 11,7 %. Найвищий рівень захворюваності тримається у золочівському,стрийському та львівському районах. Але ситуація далека від ідеальної, адже за попередню добу, тобто 13 грудня, госпіталізована 131 людина з діагнозом COVID-19. На сьогоднішній день хворіє 5166 людей, з них 32% людей перебувають у стаціонарах. В реанімації знаходяться 669 людей, з них 67 людей на апаратах штучної вентиляції легень. За попередню добу померло 13 людей», – розповіла Зоряна Года.

За даними Центру громадського здоров’я у Львівській області, як і у всій Україні, домінує штам дельта та дельта+. Штам омікрон в Україні не виявлено.

На Львівщині 45% вакцинованих людей хоча б однією дозою. В цілому темпи вакцинації знижуються.

Нагадаємо, регіональний координатор з питань вацинації на Львівщині Олег Когут вважає причиною зниження - нерозуміння людей необхідності вакцинації.

Новина  створена в межах проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа", який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст статті не обов'язково зображає погляди ЄС. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.