Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ярослав Дубневич

Четвер, 16 грудня 2021, 13:31

Дубневичі продали свою тиху медіаімперію Ігорю Шумилу

Ярослав Дубневич

Брати Дубневичі продали медіахолдинг ТРК Галичина власнику телекомпанії Міст.

За даними аналітичної системи YouControl, власник телекомпані "Міст" Ігор Шумило став новим бенефіціаром ТзОВ "Енергія Консалтинг", якій належить медіахолдинг ТРК "Галичина". Сюди входять львівська радіостанція "FM Галичина", інформаційне видання Galnet та освітня платформа Media House.

Зазанчимо, з 2011 року ТРК "Галичина" і ТзОВ "Енергія Консалтинг" належали братам Богдану та Ярославу Дубневичам, а потім вони переписали це підприємство і медіахолдинг на своїх дітей – Юрія Дубневича, Павла Дубневича та Роксолану Пиртко.

Однак станом на 16 грудня власником ТзОВ "Енергії Консалтинг" є Ігор Шумило.

Як заявив Шумило виданню Galnet, редакційна політика після зміни власника не зміниться й нікого не звільнять.

Нагадаємо, телекомпанія "Міст" заснована у 1991 році спільно з канадською компанією доставки Meest Inc і була першою приватною телекомпанією у Львові та однією з перших в Україні. У 1998 році до засновників ТК "Міст" приєдналось ПАТ "Міжнародний медіацентр СТБ". Телеканал "Міст" припинив своє мовлення в кінці 90-х років, а офіційно Ігор Шумило став одноосібним власником ТзОВ "Телекомпанія Міст" у 2016 році.

До кінця останніх міських виборів на базі "Міст" працював "5 Канал. Львів", який критикував міського голову Львова Андрія Садового і припинив мовлення одразу ж після його перемоги на виборах.

Додамо, 31 жовтня 2019 року Верховна Рада прийняла рішення про зняття недоторканості, затримання та арешт Ярослава Дубневича. Згідно із розслідуванням, Дубневич є організатором схеми привласнення 93,2 млн грн "Укрзалізниці" при поставці товарів за завищеними цінами. Тоді Дубневичу повідомили про підозру та призначили 93 млн грн застави.

У квітні 2020 року НАБУ завершило розслідування цієї справи. Тоді ж стало відомо, що компанії Дубневича володіли 200 кілограмами золота, яке не потрапило під арешт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.