Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євген Кузик

Фб Кузика

Четвер, 23 грудня 2021, 13:16

Львівщина є регіоном з вираженим йододефіцитом – Євген Кузик

Євген Кузик

Депутати вимагають від міських та обласних чиновників надати інформацію щодо наявності і виконання програми профілактику йододефіциту на Львівщині.

Сьогодні, 23 грудня, під час сесії Львівської міської ради депутат від Європейської Солідарності, член комісії охорони здоров'я та соціального захисту Євген Кузик направив запит міському голові Львова Андрію Садовому, в.о. гендиректора Львівського лабораторного центру Наталії Іванченко, керівнику департаменту освіти й науки Львівської ОДА Олегові Пасці та керівнику департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орестові Чемерису.

"Територія західної України, і Львівщина зокрема, є регіоном з вираженим йододефіцитом, а недостатність цього мікроелементу призводить до низки захворювань. До груп ризику належать, насамперед, діти, вагітні та жінки, які годують грудьми" – наголосив Євген Кузик.

Депутат просить від посадовців надати інформацію щодо наявності і виконання програми профілактику йододефіциту для населення Львівської області і Львові, а також надати відповідь на такі питання:

- чи проводиться масова інформаційна кампанія серед населення щодо
профілактики та лікування йододефіцитних захворювань?

- чи передбачено використання антиструміну чи інших препаратів у шкільних
закладах?

- які заходи передбачені в дошкільних і шкільних установах для подолання цієї проблеми?

"Також подібний запит щодо даного питання керівнику департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА та керівнику департаменту освіти і науки Львівської ОДА написала й депутат Львівської обласної ради Дзвінка Калинець-Мамчур. Маю надію спільними зусиллями зможемо вирішити дану проблему" – додав Євген Кузик.

Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.