Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Комуналка

myrodyna.com

Четвер, 24 січня 2013, 16:30

Прокуратура забрала у Краківського ринку будівлю колишнього гінекологічного відділення

Прокуратура Львова оскаржила рішення господарського суду Львівської області, яким визнав право спільної часткової власності на комунальне приміщення, площею понад 900 кв. м на вул. Рапопорта 6, (будівля колишнього гінекологічного відділення) за ТзОВ "Краківський ринок".

Про це Варіанти повідомила прес-служба прокуратури Львова. 

Підприємство провело капітальний ремонт приміщення без згоди Львівської міської ради, інформує прес-служба. 

Пізніше ТзОВ "Краківський ринок" подало позовну заяву до суду про те, що  під час робіт начебто суттєво поліпшено стан майна та створено цілком новий об’єкт, а тому підприємство має право стати його власником.

Як з’ясувала прокуратура, таку заяву суд задоволив, не врахувавши усіх обставин справи та вимог законодавства.  

Згідно з законом, орендар має право оторимати лише відшкодування вартості проведеного ремонту або її зарахування в рахунок плати за оренду.

Для цього вимагається надати відповідні документи – дозвіл від Львівської міської ради на початок ведення ремонтних робіт, платіжні доручення на підтвердження їх оплати та інше. Цієї вимоги орендар приміщення не виконав.

Відтак, за скаргою прокуратури Львова, Львівський апеляційний господарський суд 22 січня цього року скасував незаконне рішення суду першої інстанції.

Водночас, згаданому товариству відмовлено у задоволенні позову, а приміщення повернуто в комунальну власність.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.