Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Середа, 29 грудня 2021, 12:52

У львів'янина підтвердили штам Омікрон

коронавірус

Загалом в Україні у шести осіб виявили штам коронавірусу "Омікрон".

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Станом на 28 грудня в Україні виявили 6 випадків захворювання на коронавірус штаму "Омікрон".

Перший випадок зараження "Омікроном" підтвердили ще 18 грудня, а п’ять нових підтвердили в Інституті епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського.

Два випадки виявили у мешканців Києва та два – у мешканців Київської області, по одному – у Львові та Дніпрі.

"Серед хворих двоє жінок та четверо чоловіків. Троє осіб повернулись з-за кордону (перебували у Німеччині, Польщі та Об’єднаних Арабських Еміратах). Перший пацієнт переніс хворобу легко та вже отримав негативний результат тестування" – наголосили у міністерстві.

Зазначимо, з грудня Україна запровадила обов’язкову самоізоляцію для осіб, які повернулись із країн, де стрімко поширюється новий штам коронавірусу "Омікрон". Йдеться про Південно-Африканську Республіку, Республіку Ботсвана, Зімбабве, Намібії, Королівство Лесото, Королівство Есватіні, Республіку Мозамбік, Республіку Малаві.

Додамо, з 7 грудня на території Львівської області діє "жовта" карантинна зона, а з 22 листопада у області для проїзду приміськими маршрутками або залізницею необхідно мати Covid-сертифікат.

Також з 6 грудня набули чинності оновлені правила адаптивного карантину для "жовтої" карантинної зони, які уряд затвердив ще 24 листопада.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.