Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

artukraine.com.ua

Четвер, 24 січня 2013, 17:56

Процес розвитку українського кінематографу почав рухатися з мертвої точки - Оля Райтер

Оля Райтер, директор фестивалю Wiz-art заявила під час сьогоднішньої прес-конференції з приводу кінопоказу "Українська нова хвиля" про початок розвитку українського кіно.

Вона додала, що з кожним роком в Україні все більше цікавих стрічок знімають. У свою чергу Руслан Батицький, режисер фільму "Уроки української" зазначив, що цього року відбудеться 12 прем'єр українських повнометражних фільмів. І це може бути хорошим стартом сучасного українського кіно, яке зможе зацікавити глядача.

Щодо програми українських короткометражок "Українська нова хвиля", то перший її показ відбувся у Києві, у грудні минулого року, другий відбудеться сьогодні у Львові. 

За словами організаторів, цей проект зацікавив глядача, квитки продаються на покази завчасно. На жаль, повторити ці покази у Львові можна буде не скоро, оскільки після української прем'єри відбудуться чиcленні презентації за кордоном. А переглянути їх в інтернеті чи на телебачені можна буде через рік.

Нагадаємо, сьогодні у Львові відбудетсья показ найновіших українських короткометражок "Українська нова хвиля". Проект ініційований мистецькою формацією Wiz-Art та Національним центром Олександра Довженка.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.