Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

туризм

odri stachiw

Четвер, 24 січня 2013, 18:20

Проект «Підземне місто» вартістю майже 500 тис. євро має стати новим туристичним об’єктом Львова

Туристичний проект «Підземне місто: розвиток та популяризація транскордонного туристичного маршруту підземними трасами Львова, Жешува та Любліна» вартістю у 494 866,51 євро, 90% якого фінансуються із гранту Євросоюзу, повинен стати новим туристичним об’єктом Львова.

 

Про це сьогодні, 24 січня, під час брифінгу розповів заступник міського голови Львова з гуманітарних питань Василь Косів, інформує кореспондент Варіантів.

Ще 10% проекту тривалістю у два роки фінансує Львівська міськрада.

«Ми зараз є майже на середині шляху, тобто, ще є рік часу для реалізації. Проект включає дослідження, опрацювання концепції і різних функціональних особливостей, і створення проектно-кошторисної документації. Ми завершуємо на проектно-кошторисній документації для того, щоби потім можна було подавати проекти на гранти на реалізацію, або, можливо, залучати державні кошти, чи інші кошти для того, щоби вже його реалізувати», – пояснює Косів.

На даний момент проект виглядає більше теоретичним, оскільки у суму не закладена його реалізація, тільки археологічні дослідження, створення концепції та проектно-кошторисних документів.  

«Зараз про реалізацію не може йти мова тому, що дуже багато археології потрібно виконати, дуже багато досліджень потрібно ще провести», – зазначає Василь Косів. 

Нагадаємо, за словами Василя Косіва, для Львова пріоритетним є збільшення тривалості перебування туристів у місті.

Також сьогодні Віце-прем’єр-міністр України з гуманітарних питань Костянтин Грищенко пообіцяв підтримувати розвиток туризму у Львові з Києва. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.