Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пак уляна

П'ятниця, 31 грудня 2021, 15:22

ЄС закликала Садового збільшити фінансування освіти у Львові в 2022 році

пак уляна

Сьогодні фракція Європейська Солідарність у Львівській міськраді виступила із вимогою до виконавчих органів збільшити фінансування на освіту під час перерозподілу бюджету у 2022 році.

Заяву озвучила депутатка Уляна Пак, повідомли прес-служба фракції. 

Пак наголосила, що у 2021 році на освітню галузь було передбачено 289 мільйонів гривень. У 2022 році сума закладених на освіту коштів є меншою - 103 мільйони. Лише за умови збільшення фінансування освіти депутати готові були підтримати проект бюджету розвитку на 2022 рік.

"Фракція «Європейська Солідарність» вважає, що освіта й надалі повинна залишатися у пріоритетах, а її фінансування не повинне зменшуватися. Однак у бюджеті розвитку на 2022 рік передбачено лише 103 мільйони гривень - це майже втричі менше, аніж видатки у минулому році. Таке фінансування унеможливлює виконання та завершення навіть тих робіт, які вже є розпочатими. У нас є кілька дошкільних навчальних закладів, які ми відновлюємо протягом кількох останніх років, і наполягаємо на тому аби вони відкрили свої двері у наступному році. Те, що сфера освіти сьогодні недофінансована – відповідальність виконавчих органів. Коли наступного року ми розподілятимемо додаткові кошти, ми першочергово повинні дофінансувати розвиток галузі освіти", - сказала Уляна Пак.

Нагадаємо, депутати затвердили бюджет розвитку Львова на 2022 рік. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.