Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

Прес-реліз,   Вівторок, 11 січня 2022, 17:33

Михайло Цимбалюк про некомпетентність керів­ництва МВС

Михайло Цимбалюк

Нардеп Михайло Цимбалюк про некомпетентність керів­ництва МВС, яке замість підвищення зарплати поліцейським ви­ступає з ініціативами про підробіток для правоохоронців.

Про це повідомив народний депутат України від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку. 

«Розумію відчайдушний крок патруль­них поліцейських, яким хочуть приверну­ти увагу до своїх негараздів. Мене обурює некомпетентність теперішнього керів­ництва МВС (зрештою, як і попередньо­го) – замість того, щоб реально дбати про підвищення зарплати поліцейським, ви­ступають з ініціативами про підробіток для правоохоронців. Це жах.

У нас таке у 90-х уже було: співробітники оперативних служб на своїй роботі отримували за мі­сяць в еквіваленті 15 доларів, і то – із за­тримкою. Вдень працювали у міліції, вночі змушені були охороняти клуби, в яких за­сідали бандити. Частина правоохоронців звільнялася і, на жаль, переходила на ін­ший бік боротьби зі злочинністю. Те, що маємо сьогодні, – ганьба, до якої допустили особи, призначені президен­том Зеленським.

Ще один факт правового нігілізму – пропозиція доплачувати поліцейським від­соток із накладених ними штрафів на по­рушників ПДР. Ми це теж колись мали. Доходить до того, що маємо у анекдоті, подібно до того, що в ДАІ підлеглі писа­ли рапорти своїм начальникам: у зв’язку зі складним матеріальним становищем про­шу видати мені на вихідні дорожній знак «40» і міліцейський жезл…

Аналогічних «підзаробітків» не мож­на допускати! Треба шукати інші вихо­ди. Потрібен збалансований бюджет. Чо­мусь знайшли солідні кошти на СБУ, на офіс Генпрокуратури. А поліцейським гід­ної зарплати не забезпечили. Чи не кожен із цих людей на ротаційній основі побував в АТО. Вони щодня не знають, чи повернуть­ся з роботи додому. Маємо розгул злочин­ності, у людей багато зброї.

Йшли на цю нелегку службу, коли серед­ня зарплата в Україні становила 9 тис. грн. Нині її показник перевищив 14 тис. грн, а па­трульним і далі платять 13 тисяч. Поліцей­ські ледве зводять кінці з кінцями. Соціаль­ні пакети для них відсутні. Керівництво МВС не думає про житло для особового складу» – наголосив Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.