Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Covid-сертифікати

pravda.com.ua

Середа, 19 січня 2022, 13:56

Понад 10 мільйонів українців мають Covid-сертифікати в Дії

Covid-сертифікати

Понад 10 мільйонів українців згенерували в "Дії" цифрові сертифікати, що підтверджують вакцинацію від коронавірусу.

Про це повідомила Львівська ОДА.

Понад 10 мільйонів українців згенерували в "Дії" цифрові сертифікати, що підтверджують вакцинацію від коронавірусу. Зокрема, 9,6 млн − це "зелені" сертифікати про дві дози вакцини, 483 тисячі − "жовті", які підтверджують одну дозу вакцинації від Сovid-19, 300 тисяч − сертифікати "про одужання" і 14 тисяч − документи, які генеруються на підставі негативного ПЛР-тесту.

"Ми з впевненістю можемо говорити, що це один із найуспішніших цифрових проєктів, які ми реалізували спільно з Мінцифри та НСЗУ у 2021 році. 10 мільйонів користувачів − це не просто цифра, це рівень довіри до державних сервісів. Наше завдання − і надалі розвивати електронні послуги в системі охорони здоров’я, покращувати їх і робити ще зручнішими для людей" − повідомила заступниця міністра МОЗ України Марія Карчевич.

Зазначимо, наприкінці серпня 2021 року ЄС офіційно визнав українські Covid-сертифікати в застосунку Дія. У відповідь Україна визнала сертифікати країн-членів ЄС та інших країн, які приєдналися до цифрової довірчої мережі Digital Covid Certificate. На сьогодні в складі цієї мережі 60 країн-учасниць.

"Під час перетину кордону з цими країнами українці можуть використовувати Covid-сертифікат, отриманий у Дії. Насамперед це стосується громадян, які вакцинувалися від коронавірусної хвороби або нещодавно одужали" − йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Україні дозволили бустерну дозу вакцини для всіх охочих.

Додамо, наприкінці січня в Дії з’являться нові Covid-сертифікати для щеплених бустерною дозою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.