Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Середа, 19 січня 2022, 15:34

У Львові збільшується кількість дітей хворих на коронавірус

медичний заклад у Львові

У Львові медики фіксують значне збільшення динаміки захворювань на коронавірус, особливо серед дітей.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

За останній тиждень у Львові зафіксували збільшення динаміки підтверджених випадків коронавірусу, зокрема нового штаму. Особливістю нового штаму є те, що він швидко передається, а також вражає дітей найбільше за всі попередні – йдеться у повідомленні.

Станом на сьогодні близько 8,5 тисяч школярів хворіють на грип та інші схожі захворювання, у тому числі й на Covid. Наразі, майже 2,5 тисячі дітей перебувають на самоізоляції.

"Не всі тестуються, в цьому специфіка свят – ще не всі йшли тестуватися, а вже від завтра ми можемо очікувати ще більшої кількості підтверджених випадків" − повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Зазначимо, близько 15% міських ковідних лікарень заповнені хворими. Зокрема, за останні п’ять днів відсоток заповненості в "Охмадиті" збільшився від 25 до 55. За минулу добу близько 40 хворих потрапило у міські лікарні, 20 були виписані.

Нагадаємо, що у зв’язку зі збільшенням динаміки захворюваності, було скасовано загальноміське освячення води на Водохреща.

Додамо, у Львівській області розпочалася чергова коронавірусна хвиля, головним збудником є штам "Омікрон".

Зазначимо, минулого року у Львівській області 105 вакцинованих осіб померло від коронавірусу. За даними МОЗ, ризик смертності серед невакцинованого населення більший, ніж у повністю вакцинованого, в 10 разів.

А Міністерство охорони здоров'я прогнозувало, що нова хвиля коронавірусу в Україні триватиме з кінця січня по квітень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.