Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

митниця

ФБ Львівська митниця

Середа, 19 січня 2022, 16:11

Львівські митники вилучили у водія автобуса 10 пар незадекларованих окулярів віртуальної реальності

митниця

На кордоні з Польщею водій автобуса намагався нелегально провезти 10 пар окулярів віртуальної реальності вартістю майже 200 тисяч гривень.

Про це повідомила Львівська митниця на Фейсбук-сторінці.

Сьогодні, 19 січня, близько третьої ночі, в пункт пропуску "Рава-Руська - Гребенне" із Польщі прибув рейсовий автобус сполученням Тернопіль-Гданськ.

Автобус для проходження митного контролю обрав смугу "червоний коридор". Водій та пасажири подали декларації, де вказали про переміщення лише особистих речей. Однак, під час огляду автобуса митники, спільно з прикордонниками, виявили в багажному відділенні незадекларований товар: 10 пар окулярів віртуальної реальності Oculus Quest 2 128 GB.

Їх власником виявився водій автобуса − 39-річний мешканець Тернопільщини, який не заявив про товар час усного опитування і забув зазначити у митній декларації.

За цим фактом працівники пункту пропуску склали протокол про порушення митних правил за ознаками ст. 472 (Недекларування товарів) Митного кодексу України. Товар, орієнтовна вартість якого близько 200 000 грн, тимчасово вилучили. Справу скерують до суду. 

Нагадаємо, четверо українців намагалися провезти одяг без сплати мита на 350 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.