Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

zolochiv-rajrada.org.ua

П'ятниця, 25 січня 2013, 21:16

Свободівці "прибирають" конкурентів?

Львівська обласна рада залишиться недоукомплектованою ще на невизначений час.

Принаймні про це свідчить Постанова Львівської обласної виборчої комісії від 24 січня, у якій сказано: «Повідомити Львівську міську виборчу комісію, Бродівську, Городоцьку, Кам'янка-Бузьку, Сколівську, Яворівську районну виборчу комісії з доведенням такої інформації до відповідних дільничних виборчих комісій про неможливість проведення голосування у день проміжних виборів депутатів Львівської обласної ради 27 січня 2013 року».

Цим документом поставлено крапку у проведенні виборів до обласної ради у визначений законом термін. Відтак, на найближчих сесіях, без власних представників у органі місцевого самоврядування Львівщини залишаться 7 округів, а це майже чверть усього населення нашої області.
Однак найважливіше інше.

Саме початок року для депутатів Львівської обласної ради є вкрай плідним. Адже у цей період обранці приймають зміни до бюджету на поточний рік, усі обласні програми, результати втілення яких безпосередньо впливають на життя та побут наших краян.

То ж, не проведення виборів у встановлений законом термін, позбавляє сьогодні майже півмільйона виборців свого права бути почутими на обласному рівні.

А можливо так і треба було? Можливо, провладні політичні сили на Львівщині – «Свобода» та «Фронт Змін», представники яких очолюють ключові комісії у Львівській обласній раді, та від яких безпосередньо залежало вирішення питання щодо належного проведення виборів, злякалися конкуренції?

Не секрет, що тотальна підтримка виборцями кандидатів-«свободівців» на парламентських виборах, сьогодні зменшується у геометричній прогресії.

Саме тому, єдиним пояснення таких дій – є те, що чинні депутати так не захотіли бачити серед своїх колег нові обличчя від нових політичних сил. І у той час, як політики навмисне прибирають конкурентів, вибори до Львівської обласної ради стануть для нашого краю надто дорогою іграшкою.

Адже перенесення дати голосування тягне за собою ще більші витрати із бюджету на виборчий процес - навіть за найбільш скромними підрахунками із бюджету потрібно 9 мільйонів гривень, що майже наполовину більше запланованого раніше.

То ж чи знайдуть у головному фінансовому документі Львівщини таку велику суму, якщо й 7 мільйонів гривень стало майже непосильним тягарем, залишається лише здогадуватися.

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.