Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

ВО "Батьківщина"

Прес-реліз,   Четвер, 27 січня 2022, 14:46

Цимбалюк: Безпека руху – це пріоритет для Укрзалізниці

Михайло Цимбалюк

Безпека руху є пріоритетом для Укрзалізниці, відтак вона повинна першочергово інвестувати в ремонт колій, а не купівлю нових вагонів.

Про це напередодні заявив народний депутат України від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку. 

«Взагалі не виділяється, або дуже мало виділяється коштів на удосконалення залізничної колії. Не використовуються сучасні технології, у нас застарілі колійні пари, застаріла сигналізація. Не проводиться реконструкція колій», – розповів Михайло Цимбалюк.

Натомість, за його словами, в УЗ планують купувати нові вагони, хоча критичної потреби в оновленні вагонного парку немає.

«Ми бачимо, як керівництво Укрзалізниці, як і в цілому міністерство, хоче міняти рухомий склад, залізничні вантажні вагони, тому що на цьому просто хочуть вчергове заробити», – пояснив політик.

Він нагадав, що стан залізничних колій не відповідає сучасним вимогам та не дозволяє поїздам розвивати потрібну швидкість, і в більшості випадків саме критичний стан колій є причиною аварій на залізниці.

«Підвищення швидкості пасажирських потягів вимагає ремонтів та оновлення всього, що стосується безпеки колії, – радіуси, вирівнювання, побудова наземних переходів, щоби зменшити ризики аварійності. Взагалі за безпеку руху ніхто не дбає», – констатував Цимбалюк.

Як відомо, раніше Тимчасова слідча комісія ВР України з питань перевірки Укрзалізниці визнала, що «Укрзалізниця» перебуває в критичному стані через корупцію та непрофесійність керівництва.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.