Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

Прес-реліз,   П'ятниця, 28 січня 2022, 14:13

Влада не виділяє кошти на соцзахист українців – Цимбалюк

Михайло Цимбалюк

Нардеп Михайло Цимбалюк про соціальний захист для ветеранів війни та членів їх сімей.

Про це повідомив народний депутат України від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку. 

«Попри те, що ветерани війни заслуговують належний рівень соціального захисту, впродовж останніх років в Україні не впроваджуються достатні заходи щодо їхнього соцзахисту.

Законом України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» затверджено розміри прожиткових мінімумів у значно менших розмірах від очікуваних фактичних. Відтак заниження розмірів прожиткових мінімумів призводить до заниження розмірів пенсійних виплат, субсидій на житлово-комунальні послуги, допомоги малозабезпеченим сім’ям та різної державної допомоги ветеранам війни та членам їх сімей.

З метою підвищення рівня соціального захисту ветеранів війни та членів їх сімей у Верховній Раді України зареєстровано законопроект №1175 від 29 серпня 2019 року, яким передбачено затвердження розмірів прожиткових мінімумів на рівні фактичних розмірів прожиткових мінімумів. Законопроект ще, на жаль, не розглянули у Верховній Раді України.

У парламенті команда ВО «Батьківщина» зареєструвала понад два десятки проектів Законів, які мають на меті покращити соціальне становище кожного українця. Але коли у владі є гроші на велике «крадівництво», у них завжди не вистачає коштів на соцпакети для українців» – наголосив Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.